Un mare patriot – Col(r) Ioan Belu – a trecut în veşnicie

comunicat-de-presa-www-prm.jpg

Filiala Judeţeană Hunedoara a Partidului România Mare anunţă, cu tristeţe, trecerea la cele veşnice a celui care a fost, Col (r) Ioan Belu, un camarad deosebit, un exemplu de devotament şi spirit de sacrificiu.
Col (r) Ioan Belu s-a născut într-o familie de ţărani, la 14 ianuarie 1949, în loc. Cufoaia, jud. Maramureş.
A îmbrăţişat de tânăr cariera militară, urmând cursurile Liceului Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (1963 – 1967), ale Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu (1967 – 1970). După absolvirea Academiei Militare, Facultatea de Comandă şi Stat Major ( 1977), a fost repartizat ca ofiţer de stat major la Regimentul 54 Geniu din Garnizoana Deva.
Între 1986 – 1990 a comandat Brigada de Lucrări Miniere Valea Jiului, remarcându-se printr-un profesionalism desăvârşit. Ordinea, disciplina, răspunderea şi respectul pentru demnitatea umană au fost coordonatele valorice care l-au călăuzit, nu doar în această perioadă, ci toată viaţa.
A fost primul primar al municipiului Petroşani de după Revoluţia din decembrie 1989, îndeplinind această funcţie timp de opt luni, începând cu 10 ianuarie 1990.
În perioada 1 octombrie 1990 – 1 mai 1992 şi-a desfăşurat activitatea la Centrul militar Judeţean Hunedoara după care şi-a prezentat demisia din rândul cadrelor militare active, preferând să-şi valorifice experienţa dobândită în viaţa civilă. Ceea ce a şi reuşit, impunându-se prin calităţile manageriale deosebite şi devenind un valoros om de afaceri, fapt confirmat şi de obţinerea, trei ani consecutiv, a Locului I în topul IMM-urilor din judeţul Hunedoara.
La alegerile locale din anul 2000 a fost ales consilier local al municipiului Deva, iar la cele parlamentare, din noiembrie 2000 a fost ales senator din partea Partidului România Mare.
Începând cu anul 2001, col (r) Ioan Belu s-a luptat cu o boală nemiloasă care, în urma unei îndelungate suferinţe l-a răpus, în prima zi a anului 2008.
Trupul neînsufleţit va fi înmormântat, cu onoruri militare, vineri, 4 ianuarie 2008, în localitatea natală, Cufoaia, din judeţul Maramureş.
Vom păstra vie amintirea acestui mare iubitor de oameni şi de ţară.
Dumnezeu să-l primească în lumea celor drepţi şi să-l odihnească în pace!

Deva, 03 Ianuarie 2008
Biroul de presă,
Ioan Dorel Şchiopu

Acest articol a fost publicat în comunicat de presă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un mare patriot – Col(r) Ioan Belu – a trecut în veşnicie

  1. Ștefan zice:

    Un om cu adevarat special,ce merita tot respectul.Merita sa rămână viu in memoria noastră,a tuturor! Dumnezeu sa i-l odihneasca in pace!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s